Dili Türkçe
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Program İçeriği
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Yükseköğretim Genel Kurulunun 15.08.2013 tarihli onayı ile kurulmuştur. Programı tüm gereksinimlerini yerine getirerek başarı ile tamamlayan mezunlar Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği alanında Lisans Diploması derecesi alırlar. Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak mezuniyet için gerekli yeterlilik koşuludur. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü programı spor bilimleri alanında yoğun bir müfredat uygulamaktadır. Öğrencilerin, spor endüstrisi içerisinde yer alan her türlü organizasyonda etkin bir rol oynamalarına imkan sağlayacak bir eğitim programı yürütülmektedir. Bu program içerisinde teorik derslerin yanı sıra, öğrencilerin seçmiş olduğu branşlara yönelik spesifik eğitim verilmektedir. Mezunlarımız atama sonrası Öğretmen olarak İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde ve özel eğitim kurumlarında çalışmaktadırlar . Eğitimimiz tam zamanlı ve dili Türkçedir. Eğitim süresince Erzincan Üniversitesi kampüsünde Erzincan Üniversitesinin tesisleri ve olanakları kullanılmaktadır.
Tarihçe
Beden Eğitimi ve Spor Bölümü, Erzincan Eğitim Enstitüsünün 1992 yılında Eğitim Fakültesine dönüştürülmesinden sonra, Beden Eğitimi Öğretmeni yetiştirmek amacıyla 1994 yılında kurulmuştur.
Lisans Mezunu
Kabul Koşulları
Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alınmaktadır. TYT sınavında bir alanda ilk 800 bine girme şartı.
Üst Kademeye Geçiş
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla kendi alanlarında veya ilgili alanlarda Lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Mezun İstihdam Olanakları
Beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümünden mezun olan öğrencilerin devlet ve özel okullarda beden eğitimi öğretmenliği ve uzmanlık alanlarında antrenörlük yapma imkânları vardır.
Ölçme ve Değerlendirme
Öğrencinin bir dersteki başarı notu, bağıl değerlendirme sistemi ile belirlenir. Bağıl değerlendirme sisteminin nasıl yapılacağı Senato tarafından tespit edilir. Sınavlar 100 (yüz) tam puan üzerinden değerlendirilir. Bir dersin başarı notu, ara sınav notunun % 40’ı ile genel ve bütünleme sınav notunun % 60 katkısı alınarak belirlenir.

Kayak Branşı Alt Dallarına Ait Verilen Eğitim Öğretim Planı

Raket Sporları Alt Dallarına Ait Verilen Eğitim Öğretim Planı