Dili Türkçe
Kontenjanı
Staj Durumu Var
Program İçeriği
Spor Yöneticiliği Bölümü Yükseköğretim Genel Kurulunun 15.08.2013 tarihli onayı kurulmuştur. Programı tüm gereksinimlerini yerine getirerek başarı ile tamamlayan mezunlar Spor Yöneticiliği alanında Lisans Diploması derecesi alırlar. Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak mezuniyet için gerekli yeterlilik koşuludur. Spor Yöneticiliği Bölümü programı spor bilimleri alanında yoğun bir müfredat uygulamaktadır. Öğrencilerin, spor endüstrisi içerisinde yer alan her türlü organizasyonda etkin bir rol oynamalarına imkan sağlayacak bir eğitim programı yürütülmektedir. Bu program içerisinde teorik derslerin yanı sıra, öğrencilerin seçmiş olduğu branşlara yönelik spesifik eğitim verilmektedir. Mezunlarımız Gençlik ve Spor Bakanlığı, İl ve İlçe Müdürlükleri, spor federasyonları, spor kulüpleri ve fitness merkezlerinde çalışmaktadırlar. Eğitimimiz tam zamanlı ve dili Türkçedir. Eğitim süresince Erzincan Üniversitesi kampüsünde Erzincan Üniversitesinin tesisleri ve olanakları kullanılmaktadır.
Tarihçe
Kazanılan Derece
Yükseköğretim Kurulu’nun 15.01.1996 tarih ve 55-1114 sayılı yazılarında 2457 sayılı kanunun 2880 sayılı kanunla değişiklik 43/b maddesine göre mezunlar Lisans mezunu olarak “Spor Yöneticisi ” unvanını alacaklardır. İş tanımları ise, her türlü sportif fiziki yapılara sahip, kamu ve özel kurumların tesislerini yönetmek ve sportif organizasyonları koordine etmektir (YÖK, Sayı 2355, Tarih 07.04.2011).
Kabul Koşulları
Spor Yöneticiliği Bölümü adaylarında aranan asgari nitelikler, ön kayıt koşulları ve yetenek sınavına ilişkin bilgiler Bölüm Başkanlığı teklifi, Yüksekokul Yönetim Kurulu onayıyla resmi WEB sayfasında ilan edilir.

Adayların lise ve dengi okullardan mezun olması, üniversite öğrenci seçme sınavından yeterli puan alması ve yetenek sınavında başarılı olması gerekmektedir.

Üst Kademeye Geçiş
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla kendi alanlarında veya ilgili alanlarda Lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Mezun İstihdam Olanakları
Spor Yöneticiliği bölüm ve programından mezun olanlar, – Üniversiteler – Gençlik ve Spor Bakanlığı – Milli Eğitim Bakanlığı – Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatları – Spor Federasyonları – Spor Kulüpleri – Fiziksel Uygunluk (Fitness) Merkezleri – Sporcu Eğitim Merkezleri – Belediyelerin Spor Yönetim Birimleri – Kamu Kuruluşları Özel İdareler – Silahlı Kuvvetler- Polis Teşkilatı – Sosyal Tesisler Parklar – Turizm alanlarında – Endüstriyel Kuruluşlarda istihdam edile bileceklerdir.
Ölçme ve Değerlendirme
Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme şekli ders öğretim planında her ders için ayrıntılı bir şekilde tanımlanmıştır.

Kayak Branşı Alt Dallarına Ait Verilen Eğitim Öğretim Planı

Raket Sporları Alt Dallarına Ait Verilen Eğitim Öğretim Planı