DEKANIMIZDAN SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTELERİ DEKANLAR KONSEYİ’NE KATILIM…

Spor Bilimleri Fakülteleri Dekanlar Konseyi  (SPORDEK) toplantısı 1-2 Mart 2024 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirildi.
Toplantıya 78 Spor Bilimleri Fakültesi ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu temsilcisi katıldı.
Ankara Üniversitesi Rektörlüğü konferans salonunda birinci gün gerçekleştirilen toplantıya Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar katıldı. Rektör Ünüvar, konuşmasında konseyin fakültelere ait  işleyişlerinin  yürütülmesi için önemli olduğunu, Spor Bilimlerinin toplumun sağlığı açısında lokomotif rol oynadığını ve mutlaka Spor Bilimlerinin diğer fakültelerle koordineli çalışıp kamu yararına katkı sağlaması gerektiğini belirtti.
Toplantının birinci gününde 2024 YKS kılavuzunda yer alan Spor Bilimleri Fakülteleri ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu  özel yetenek sınavının merkezi yerleştirilmesi ile ilgili kılavuz hazırlık çalışmaları yapıldı.
Toplantının ikinci gününde ise  kılavuzun tamamlanması ile ilgili tüm detaylar dekanlar tarafından tartışıldı, oylandı, bazı maddeler karara bağlanarak imza altına alındı, bazı hususlarda ise YÖK ve ÖSYM’ ye sorulmak üzere karar alındı. Dekan ŞAT, Fakültemiz adına düşünülen hususları dile getirerek yapılan toplantıya ilgi ve desteğini gösterdi.
Toplantı 2024 Özel Yetenek sınavının başarılı bir şekilde geçmesi temennisiyle tamamlandı.