DÜNYA KAYKAY İNİŞ ŞAMPİYONASI ERZİNCAN EV SAHİPLİĞİNDE ERGAN DAĞI’NDA GERÇEKLEŞTİ…

Erzincan Valiliği, Erzincan Belediyesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ve Gençlik ve Spor il Müdürlüğü işbirliği ile Erzincan Ergan Dağ Kayak Merkezi’nde “Dünya Kaykay İniş Şampiyonası” düzenlendi. 13-14-15 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen yarış,  22 ülkeden 50 kaykay sporcusunun katılımıyla gerçekleşti.

Ergan Dağı’nda Dünya Kaykay İniş Şampiyonasına Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Erzincan Gençlik ve İl Spor Müdürü Volkan Burak Mumcu, Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şat, il protokol üyeleri, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ergan Dağı’ndaki 10 dönüşlü 3,2 kilometrelik parkurda başlayan şampiyonada Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şat ve Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Öğretim Elemanı Arş. Gör. Oğulhan Kayabaş yürütücülüğünde Spor Bilimleri Fakültesinden 30 öğrencimiz hakemlik yaptı.

Dekanımız Prof. Dr. Murat Şat, Fakültemiz öğrencilerini hakemlik görevlerini en iyi şekilde icra etmelerinden dolayı kutlayarak şampiyonaya katılım belgelerini takdim etti.

Şampiyonada dereceye giren sporculara Vali Yardımcısı Mehmet Emre Canpolat, Gençlik ve Spor İl Müdürü Volkan Burak Mumcu ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şat tarafından ödülleri verildi.