Spor Bilimleri Fakülteleri Dekanlar Konseyi “12. Genel Kurul Toplantısı” Üniversitemizde Yapıldı

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Spor Bilimleri Fakülteleri Dekanlar Konseyi “12. Genel Kurul Toplantısı” farklı illerdeki 32 dekanın katılımı ile gerçekleşti.

Geçtiğimiz yıl Antalya’da gerçekleşen Spor Bilimleri Fakülteleri Dekanlar Konseyi, bu yıl üniversitemiz Spor Bilimler Fakültesinin katkıları ile üniversitemizde yapıldı. Prof. Dr. Erdaoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. M. Fatih Ertugay, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Adem Başıbüyük, Genel Sekreter M. Cihat Özgenel, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şat ve  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Dekanlar Konseyi Başkanı Prof.Dr. Hürmüz Koç, farklı ilerden gelen spor bilimleri fakülte dekanları, Gençlik Spor İl Müdürü V. Burak  Mumcu ve  Gençlik ve Spor Bakanlığı, Daire Başkanı Şükrü Yılmaz ve ve Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi öğretim elemanları katıldı.

Toplantı da konuşma yapan Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakülte Dekanı Prof. Dr. Murat Şat Böyle bir organizasyonun üniversitemizde yapılmasından büyük gurur duyduğunu belirterek, spor bilimleri fakültelerinin evrensel spor kültürüne sahip bireyler ile ülkemizde ve dünyamızda başarılı sporcular yetiştirmek, toplumun sosyal, kültürel ve spor alanın gelişimine katkıda bulunmak ve bölgesel sporsa hizmet etmeyi amaç edindiklerini söyledi.

Daha sonra konuşma yapan Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. M. Fatih Ertugay, üniversite olarak spora ve sporcuya büyük önem verdiklerine dikkat çekerek, hem akademik anlamda hem de sportif organizasyonlarda ülkemiz, şehrimiz ve bölgemiz için önemli hizmetler üretmeye devam edeceklerini dile getirdi.

Gerçekleşen toplantıda Spor Bilimleri Fakülteleri arasında ve gençlik ve spor müdürlüğü ile olan işbirliği konuları, spor bilimleri fakültelerine yerleşecek aday öğrencilerin sınava giriş koşulları, fakültelerin güncel sorunları gibi konularında fikir alışverişinde bulunuldu.