TEQBALL BRANŞININ TÜRKİYE’DE TANITILMASI VE GELİŞTİRİLMESİ

Macaristan Büyükelçiliği tarafından Üniversitemize gönderilmiş olan yazıya göre; “Macar icadı olan Teqball’un dünyanın en hızlı gelişen spor branşı olduğu, 100’den fazla ülkede tanınan federasyonu bulunduğu, dünyaca ünlü yıldızların ve yıldız takımların top kontrol tekniklerini Teqball ile geliştirdiği belirtilmektedir. Çok sayıda serbest zaman ve açık hava etkinliğinde Teqball’un yer aldığı ve Türkiye’de ise pek bilinmediği ifade edilmektedir. Bu çerçevede, Teqball’un fikir babaları, bu spor branşının Türkiye’de tanıtılmasına kendilerini vakfederek, bunun için kısa süre içinde yüksek değer taşıyan Teqball masalarından oluşan önemli bir bağışta bulunulması planlanmaktadır.”

Not: İlgili yazı dikkate alınarak, bölümümüzde konuya ilgi duyan öğrenciler ve öğretim elemanlarının irtibat bilgileri ile Bölüm Başkanlığı’na ulaşması rica olunur.